Турските медии разкриха кои са убийците на Петър Бъчваров

Мустафа Е. (34) и брат му Енгин Е. (28), които бяха заловени в гората от командосите на жандармерията във връзка с убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров с ловна пушка в граничния район на село Кючюнлю, Лалапаша област Одрин, са предадени на съда.

Стана ясно, че братята, които са овчари и имат регистрации за престъплението „кражба“, са казали в показанията си, че българската полиция ги е предупредила да стоят далеч от жиците и са избягали, като са стреляли с фаровете на колата по тях.

Граничният полицай Петър Бъчваров, който е патрулирал в частта на село Голям Дервент на град Елхова, граничещо с Турция, около 21.35 предишния ден, е бил прострелян в главата в резултат на огън, открит от граничната зона на Одринското село Кючюнлю. След инцидента екипите на провинциалното командване на жандармерията в Одрин започнаха мащабни операции в региона, за да заловят заподозрените.

Операцията, ръководена от командира на провинциалната жандармерия полковник Ташкън Келеш и към която се присъединиха командосите на жандармерията, продължи в горската земя. Командосите заловиха двамата заподозрени с пушка и 23 патрона, използвани при инцидента, преди да напуснат гората.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram