Тръмп исторически: Aмериканската армия вече няма да решава военните конфликти на други хора

„Ние не сме полицаите на света. Но нека враговете ни разберат, че ако хората ни са в опасност, никога няма да се поколебаем. И когато се бием, отсега нататък ще се бием само, за да победим“, заключи Тръмп.

Пред випускниците на Военната академия президентът Доналд Тръмп заяви, че американската армия вече няма да решава конфликтите на други хора.

Според Тръмп Вашингтон се връща към основните принципи, като задачата на войника е да защитава Америка от външни врагове. „Приключваме една епоха на безкрайни войни“, каза президентът по време на речта си в Уест Пойнт в щата Ню Йорк.

Президентът на САЩ отбеляза, че „ясната представа за защита на жизнените интереси на Америка се е върнала на мястото й“, добавяйки, че не е отговорност на американските войски да разрешат „древни конфликти в далечни страни, за които много хора дори не са чували“.

„Ние не сме полицаите на света. Но нека враговете ни разберат, че ако хората ни са в опасност, никога няма да се поколебаем. И когато се бием, отсега нататък ще се бием само, за да победим“, подчерта Тръмп.

Предаването се осъществяваше от водещи американски телевизионни канали.

„Всеки от вас започва военната си служба в решаващ момент от нашата история. Възстановяваме основните принципи, че службата на американски войник не е за възстановяване на други страни, а за защита на страната ни от чужди врагове“, каза той

„Слагаме край на ерата на безкрайните войни.Това е нов, ясен поглед върху защитата на жизненоважни американски интереси.“

„Разрешаването на древни конфликти в далечни страни, за които мнозина дори не са чували, не е отговорност на американските войски. Ние не сме световна полиция“, заяви американският лидер, без да дава конкретни примери.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram