Токио 2020 уверява, че олимпийските игри ще се проведат

Япония работи с идеята да приеме олимпийските игри в Токио през лятото. Това заяви председателят на организационния комитет Сейко Хашимото.

Думите ѝ идват в момент, в който се чуват призиви за ново отлагане или пълна отмяна на най-значимото спортно събитие заради пандемията. Игрите вече бяха отложени с година, а до датата, на която трябва да започнат, вече остават по-малко от 100 дни.

„Ще вземем задълбочени мерки, за да убедим всички, че провеждането на игрите е безопасно. Ще продължим усилията си, за да може събитието да се състои“, каза Хашимото.

Специалисти призоваха властите добре да обмислят при взимане на окончателното решение. Япония е на път да обяви полуизвънредно положение в още четири префектури и така броят им да стане десет заради увеличаващия се брой заразени с вируса.

Преди дни проучване сред японските жители показа, че близо три четвърти от тях смятат, че олимпийските игри трябва да бъдат отложени или отменени. Япония вече обяви, че състезанията ще преминат без чуждестранни туристи.

Източник: Дневник


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram