Стрелба и взрив в Париж, има най-малко 18 жертви

Най-малко 18 души са загинали при стрелби и взривове в Париж. 

Една от мишените е ресторант, в който стрелци, въоръжени с „Калашников“, са отркили огън. Според BFMTV има най-малко седем ранени. Двама са загинали, уточнява Daily Telegraph.

При друга атака в Париж са избухнали три експлозии. По данни на Telegraph са били използвани гранати. Предполага се, че мишената е бар, който се намира в близост до стадион „Стад де Франс“, на който тази вечер се игра приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. Репортер на BBC е видял на мястото на взрива десетима души, лежащи на земята. Не е ясно дали са загинали или ранени.

Според информация в медиите френският президент Франсоа Оланд е бил на футболния мач и е бил евакуиран.

Постъпила е информация и за трета атака – стрелба край центъра на изкуствата на булевард „Волтер“. По непотвърдена информация има двама загинали.

Нападенията са се случили по едно и също време.

В петък следобед играчите на националния футболен отбор на Германия бяха евакуирани от хотела си в Париж заради сигнал за бомба. Причината е, че в местната полиция е постъпило анонимно обаждане за заложено взривно устройство.

Всички гости на хотела са били евакуирани, а районът е отцепен от полицията. /novanews.novatv.bg/

Заложническа криза в театър в Париж

Неизвестни към момента лица са взели заложници в театър в Париж, съобщава Sky News.
Атаката била извършена по време на концерт на популярна сред младите французи група.
Според АП заложниците са повече от 100 души.

 

В петък вечер във френската столица бяха извършени редица атаки – няколко стрелби на обществени места и три експлозии в близост до стадион „Стад дьо Франс”, където се игра приятелски мач между отборите на Франция и Германия./novanews.novatv.bg

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram