Стрелба в Хамбург – най-малко седмина загинали и 24 ранени

Най-малко седмина души са загинали, а 24 са били ранени снощи в резултат на стрелба в местен център на религиозната организация „Свидетели на Йехова“ в квартал Грос Борстел на германския град Хамбург, съобщи в. „Билд“.

Сигнал за стрелбата е подаден в 21:15 снощи. Когато влизат в центъра, органите на реда намират тела по пода, чуват изстрел, качват се на горния етаж и намират още едно тяло. Предполага се, че то е на стрелеца.

Мотивите за престъплението не са ясни. Полицията пусна молба към гражданите да не спекулират и разпространяват слухове.

„Имало е полицаи сравнително наблизо и са влезли в сградата бързо. Първият полицай е намерил хора с огнестрелни рани. След това чул изстрел на горните етажи на сградата. Там също е намерено тяло. Засега нямаме индикации някой извършител да е избягал. Трябва да направим пълна оценка на местопрестъплението. Към момента нямаме контекста на целия случай и всичко би било спекулация”, заяви Холгер Ферен, говорител на полицията в Хамбург.


Преди това полицията беше съобщила в „Туитър“, че в съседния квартал Алстердорф е в ход голяма операция. Районът е на няколко километра от центъра на Хамбург, вторият по големина град в Германия.

Органите на реда призоваха хората да избягват района, да не напускат сградите, разположени на околните улици и да не звънят на спешните телефони, освен ако не е крайно наложително, за да не се претоварват линиите, предаде Франс прес.

По данни на ДПА спасителни екипи изнасят пострадали от сградата на религиозния център. Състоянието на седем души от ранените се оценява като тежко.

Обстоятелствата около стрелбата засега не са известни.

Източник БТА, Епицентър.БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram