Свалиха руски военен хеликоптер Ми-8 в Сирия

Руски военен хеликоптер Ми-8 е бил свален в сирийската северозападна провинция Идлиб, съобщиха от руското външно министерство, цитирани от руски медии.

Руските власти разследват съдбата на тримата членове на екипажа и двама офицери от центъра за помирение, които са били на борда на сваления хеликоптер. По-късно от Кремъл съобщиха, че и петимата са загинали.

„На 1 август руски военен транспортен хеликоптер Ми-8 беше свален от земята на път към военновъздушната база Хмеймим след доставянето на хуманитарна помощ в град Алепо. Тримата членове на екипажа и двама офицери от руския център за помирение в Сирия са били на борда”, уточняват от руското военно министерство.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че хората на борда са загинали героично в опит да сведат до минимум цивилните жертви на земята.

„Тези, които бяха на борда на хеликоптера, според информация от военнотото министерство, са загинали героично, защото те са се опитали да насочат машината така, че да сведат до минимум жертвите на земята“, коментира Песков.

Руските военни подчертаха, че съдбата на руските военнослужещи се разследва по всички възможни канали. Снимки в „Туитър” обаче показахаместни жители да влачат човек, който се предполага, че е бил на борда. В социалната мрежа се появиха и информации за ликуващи бунтовници, хвалещи се, че са свалили руската машина.

На 8 юли ДАЕШ („Ислямска държава”) свали сирийски хеликоптер Ми-25, който беше управляван от двама руски офицери.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram