Руската делегация пристигна в Беларус за преговори с украинците

Руската делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна. Това съобщи прессекретарят на президента на Русия, Дмитрий Песков. Делегацията се състои от представители на Министерството на външните работи, Министерството на отбраната и други ведомства, включително президентската администрация, съобщава ТАСС.

„В съответствие с постигнатото споразумение руска делегация, състояща се от представители на Министерството на външните работи, Министерството на отбраната и други ведомства, включително администрацията на президента, пристигна в Беларус за преговори с украинците“, каза той. „Ще сме готови да започнем тези преговори в Гомел“, каза Песков.

По-рано от кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски казаха, че той може да обсъди неутралния статут на Украйна, съчетан с пакет от гаранции за нейната сигурност. В същото време президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви на 26 февруари, че Минск е готов да осигури воденето на преговорите. В събота вечерта Зеленски каза, че предложението за организиране на преговорите е направено от президентите на Турция и Азербайджан Реджеп Тайип Ердоган и Илхам Алиев, добавя ТАСС.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram