Русия изпрати нота до САЩ с искане да спрат да въоръжават на Украйна

Москва е предала на Вашингтон нота с искане да се прекратят американските доставки на оръжие за Украйна, съобщи руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от руската редакция на Би Би Си.

„800 милиона долара – това е сумата, за която Вашингтон ще достави оръжия на Киев. Това е огромна цифра и не допринася за търсенето на дипломатическо решение на ситуацията“, казва той.

Според Антонов доставката на американско оръжие за Украйна е „опит да се вдигнат още повече залозите, да се влоши още повече ситуацията и да се видят повече загуби“.

Държавният секретар Антъни Блинкен и министърът на отбраната Лойд Остин са на посещение в Украйна. По време на срещата им с президента Володимир Зеленски те обещаха 713 млн. долара.

Оффнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Русия изпрати нота до САЩ с искане да спрат да въоръжават на Украйна

  1. Нашите американски „приятели“ се грижат войната да продължи колкото може повече и да е с повече жертви: ако са руски – да създават недоволство в Русия, ако са украински – да квичат „правилните“ медии колко са лоши руснаците. Война – до последния украинец. Но има и продължение – И ДО ПОСЛЕДНИЯ ЕВРОПЕЕЦ! И ако ние, европейците, не осъзнаем, че сме СРЕДСТВО, а не цел на Америка, ще станем поредната погинала цивилизация.

Comments are closed.