Путин: Тъкър Карлсън е опасен човек, не ми даде повод да направя това, за което се бях подготвил

Руският президент Владимир Путин призна, че американският журналист Тъкър Карлсън го е изненадал по време на интервюто им миналата седмица.

Карлсън беше критикуван, че не е питал за определени теми и е бил много мек във въпросите си.

„Мисля, че вашият Карлсън — казвам вашият, тъй като е член на вашата професия — е опасен човек“, каза Путин пред руски журналист на форума „Технологии на бъдещето“ в Москва.

„Мислех, че ще бъде агресивен, задавайки ми остри въпроси. Аз не просто бях готов за това, аз исках това, за да мога да дам също толкова остри отговори“, обясни Путин. – „Но той избра друга тактика.“

Карлсън търпеливо седеше през дългото историческо отклонение на Путин. „Не ми даде повод да направя това, за което се бях подготвил“, каза Путин. – „Честно казано, не получих пълното удовлетворение от това интервю.“

Коментирайки реакциите на интервюто на Запад, Путин каза, че е добре, че лидерите там са гледали и слушали това, което той има да каже, но е лошо, че са почувствали нужда да изкривят думите му.

Запитан дали Карлсън може да се сблъска с репресии на Запад, руският президент припомни че създателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж „все още седи“ в британски затвор.

Докато САЩ се опитаха да обвинят Асандж в разкриване на държавни тайни, което е по-трудно да се припише на Карлсън, „всичко е възможно в днешните Съединени щати“, каза Путин. Макар че този вид преследване със сигурност би било лошо нещо за самия Карлсън, то би било добре за света, защото би разкрило истинското лице на „либерално-демократичната диктатура“, въплътена от управляващата класа в САЩ, каза руският президент.

Източник: Обективно бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram