Путин и Ердоган обсъдиха зърнената сделка и газов хъб в Турция

В Сочи приключиха руско-турските преговори в широк формат с участието на президентите Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, те продължиха час и половина, съобщава кореспондентът на РИА Новости.

Една от най-очакваните теми на срещата беше бъдещето на зърнената сделка. Откривайки срещата, Путин каза, че лидерите няма да пренебрегнат въпросите, свързани с украинската криза, и отбеляза, че Русия е отворена за преговори по сделката за зърното. Той също така изрази надежда, че в близко бъдеще страните ще приключат преговорите за създаването на газов хъб в Турция, за да направят енергийната ситуация по-стабилна.

На свой ред Ердоган каза, че преговорите с Путин по зърнената сделка ще станат значими за света и за африканските страни. Той също така говори за „високо сътрудничество“ с Русия по отношение на газа и отбеляза, че създаването на газов хъб в Турция е от голямо значение за страната. Лидерите ще продължат да комуникират във формат работен обяд, след което се очаква да се срещнат с представители на медиите.

РИА Новости

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram