Путин за двореца, който Навални му приписа: Не е нито мой, нито на мои близки роднини!

Ds olil

Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че „дворецът“ на брега на Черно море, който му се приписва в „разследването на Навални“, не е нито негов, нито на негови роднини, съобщава ТАСС.

„Не съм гледал филма, защото просто нямам такова свободно време, но разгледах видео подбора, който ми предоставиха моите помощници“, обясни президентът по време на видео среща със студенти.

„Нищо от това, за което се твърди, че е моя собственост, не принадлежи и никога не е принадлежало нито на мен, нито на мои близки роднини. Никога!“, категоричен бе Путин.

Държавният глава обясни, че чрез слуховете за неговия „дворец“ в Геленджик се опитват да промият мозъците на руснаците.

„Тази информация се тиражира вече над 10 години. Сега намериха удобен повод и съшиха всичко на едно място и смятат с тези материали да промият мозъците на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми, видеопрограми“, обясни президентът.

Путин обърна внимание на студентите на факта, че по отношение на кое да е подобно недвижимо имущество трябва да съществуват някакви документи, данни за финансови транзакции, „поне някакви документи при нотариус – там трябва да са останали някакви следи, в нотариалните книги, в електронен вид“.

Президентът също така нарече недопустими опитите да бъдат изтласквани напред деца по време на незаконни протести.

Според държавния глава отговорните политици не биха си позволили такива методи и незаконни акции.

А правоохранителните органи трябва да действат в рамките на закона по време на протестите, добави президентът.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram