Путин: Западът безсрамно се възползваше от зърнената сделка. Американският и европейски бизнес препродаваше зърното от Украйна

САЩ обявиха нов план за военна помощ за Украйна, на стойност 1,3 милиарда долара, а руският президент Владимир Путин заяви, че Москва може да възобнови зърнената сделка, но само при едно условие – ако всички предварително договорени принципи за участието на Русия в тази сделка бъдат изцяло взети предвид и най-важното – бъдат приложени без изключение, съобщиха световните агенции.

Руският държавен глава обвини западните страни, че открито са се облагодетелствали от зърнената сделка и са изкривили същността й.

„Западът безсрамно се възползваше от зърнената сделка. Просто изцяло изкриви смисъла и същността на тези договорености“, коментира руският лидер на съвещание с членове на правителството.

Путин припомни, че сделката изначално е била насочена към гарантирането на глобалната продоволствена сигурност, намаляването на опасността от глад и подпомагането на най-бедните страни в Африка, Азия и Латинска Америка.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram