Причините за смъртоносния пожар в Лондон още са неизвестни

Има жертви при пожара в 27-етажната жилищна сграда в Лондон. Броят на жертвите, тяхната самоличност и народност все още не са известни.  Това съобщи пред Дарик посланикът ни във Великобритания Константин Димитров.

„Последно се потвърждава, че при пожара, за съжаление, има жертви, но идентификацията ще продължи по-дълго, затова препоръчваме търпение до момента, до който имаме информация дали или не българи са сред пострадалите. В съобщение се говори, че има известен брой жертви, казва екипът на пожарната. Причината за пожара все още е неизвестна“, каза Димитров.

Той обясни, че пожарът е локализиран, като от сградата продължава да излиза пушек. „Пожарът е локализиран, но дали има вътре огнища, не мога да кажа. Отвън погледнато по-скоро само пушек има, но работата по овладяване на пожара продължава“, каза посланикът ни в Лондон.

При пожара, избухнал тази нощ в британската столица са ранени са най-малко 30 души, съобщиха световните медии, позовавайки се на здравните власти. Много хора се водят изчезнали, като е възможно да са блокирани от огъня в сградата. Кметът на Лондон Садик Хан обяви извънредно положение в района./ Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram