По-голямата част от ранените на метростанцията в Рим са руски граждани

Повечето от пострадалите не са ранени сериозно.

По-голямата част от ранените са руски граждани, отивали на футболната среща от Шампионската лига между ЦСКА (Москва) и Рома. Руското посолство съобщи за пострадали 15 руснаци и 4 украинци.

Повечето от хоспитализираните са с леки наранявания на краката.

Инцидентът станал малко след 19.30 ч. (20.30 ч. българско време), когато на метростанция „Република“ в Рим се били събрали голямя брой привърженици на ЦСКА (Москва). Ескалаторът внезапно започнал да се движи по-бързо от нормалното и хората на него не успели да слязат навреме и се струпали едни върху други.

Според очевидци футболните фенове започнали да скачат и танцуват върху ескалатора, преди той да се развали, каза кметът на Рим Вирджиния Раджи.

Италианската прокуратура и транспортната компания, стопанисваща метростанцията, са започнали отделни разследвания на нещастния случай.

При отделен инцидент близо до Олимпийския стадион в Рим, привърженик на ЦСКА (Москва) бе намушкан с нож при сбиване с фенове на Рома. Футболната среща започна по програма в 21 ч. (22 ч. българско време) и бе спечелена от домакинския отбор с 3:0.

novini.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram