Подготвят за разделяне Украйна

Бившият депутат от Върховната Рада на Украйна Евгений Мураев заяви, че страната я подготвят за разделяне и глобално гражданско противостояние. Той сподели това мнение в ефира на телевизионния канал „НАШ”.https://4de5420bea3b0c64786648a02cd57935.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Той отбеляза, че в Украйна в момента има мобилизация на радикализирани граждани, които „се обособяват“ в групи. По мнението на Мурааев в бъдеще те могат да се използват за провокации – това може да се случи още през есента.

Не искам да ви плаша, но мисля, че ни подготвят за разделянето (на Украйна) … Подготвя се глобална гражданска конфронтация … Те ще играят на„ дясното поле “, а това ще се случи в Киев, а не в Донбас “, – каза бившият депутат от Радата.

Той добави, че финансирането на радикалите в Украйна става чрез Международната фондация „Възраждане“ с участието на бившия президент на Украйна Петро Порошенко. В същото време, според Мураев, настоящият украински лидер Владимир Зеленски не разбира какво всъщност се случва.

Дори не ме интересува, че той епреобърнат с главата надолу. Разбирам, че в случай на глобална конфронтация всички ще ни „спасят“: поляците ще „спасят“ Галиция, унгарците ще „спасят“ Закарпатието, румънците ще „спасят“ Бесарабия и Буковина “, аргументира се политикът.

Бившият депутат от Радата призна, че в този случай югоизточната част на Украйна може да премине към Русия и „малка част“ от Украйна ще остане.

През май Зеленски внесе законопроект за национална съпротива във Върховната Рада. Ако документът бъде приет, в страната ще се появят доброволчески териториални структури, където всички пълнолетни граждани могат да се регистрират. Законопроектът бе отбелязан от държавния глава като „неотложен“.

Превод: ЕС

Източник: Поглед инфо

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram