Отново загинали при стрелба в Сърбия

Осем души са били убити и най-малко 13 са ранени при нова, втора за седмицата, масова стрелба в Сърбия. Мъж е стрелял по група хора в Сърбия тази нощ в село Дубона, което са намира край Младеновац, на 50 км югоизточно от Белград, съобщи Der Standard, като се позова на полицията и местни медии.

Нападнатите са седели без да подозират нищо на пейки в двора на училището в центъра на селото.

Сръбската полиция е започнала издирване на 21-годишен заподозрян, идентифициран само като У. Б., който изглежда е стрелял напосоки с автоматично оръжие. Издигнати са пътни блокади.

Операцията все още продължава в ранните часове на петъчната сутрин.

Не се знае нищо за мотивите на престъплението. По непотвърдени данни на медиите сред жертвите е полицай.

Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич е отишъл на мястото на инцидента. Той определи престъплението като „терористичен акт“.
Стрелбата се случва в ден на национален траур в страната, след като 13-годишен откри стрелба в основно училище в Белград, като уби 8 други деца и един охранител. Жена почина по-късно в болница. Общо жертвите са 10.

Ден по-късно, на 4 май, сръбските агенции съобщиха и за още един инцидент – бившa ученичка, на 15 години, е намушкала с нож ученик и учител в частно училище в Белград. При тази агресия няма сериозно ранени

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram