Нов пакет от европейски санкции срещу Русия

Новият пакет от европейски санкции срещу Русия ще засегне повече от 600 руснаци. Това съобщи пред журналисти френският финансов министър, Бруно льо Мер, преди началото на срещата на финансовите министри на 27-те страни от ЕС в Брюксел, предаде ТАСС.

„Приет е нов пакет от санкции, който ще засегне повече от 600 руснаци“, каза Льо Мер. Министърът отказа да даде имена на руски граждани, включени в този списък. „Съществена част от руската финансова система попада под санкциите“, каза ръководителят на френското министерство. Той потвърди, че ЕС „обмисля всички варианти“ за санкционен натиск върху Русия. Посланици на 27 държави от ЕС постигнаха споразумение в понеделник за четвърти кръг от санкции срещу Русия, съобщи в „Туитър“ френското председателство на Съвета на ЕС.

Очаква се санкциите да влязат в сила след публикуването им в официалния бюлетин на ЕС. Освен това, европейските дипломати постигнаха съгласие по обръщение до Световната търговска организация (СТО), за прекратяване на режима на „най-облагодетелстваната нация“ за Русия, както и спирането на разглеждането на молбата на Беларус за присъединяване към СТО.

Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram