Нови преговори между Русия и Украйна започват тази вечер

Кремъл заяви в сряда, че руска делегация е готова да продължи мирните преговори с Украйна, след като инвазията на Москва в прозападната страна навлезе в седмия си ден, предаде БГНЕС.

„Нашата делегация ще бъде готова да продължи преговорите“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, като добави, че делегацията на Москва очаква преговорите да бъдат подновени в сряда вечерта.

Първият кръг от преговорите между Украйна и Русия, насочени към прекратяване на сраженията между Москва и нейната съседка, приключи в понеделник без голям напредък. Преговорите се проведоха в „Дома на рибаря“ близо до границата между Беларус и Украйна, докато руските войски продължаваха ожесточената си атака срещу украинските градове – включително втория по големина Харков.

Помощник на руския президент Владимир Путин каза, че разговорите с украински официални лица са продължили близо шест часа. Владимир Медински, който оглавяваше руската делегация, каза, че двете страни „намериха определени точки, по които могат да се предвидят общи позиции“.

Михаил Подоляк, главен съветник на украинския президент Володимир Зеленски, даде малко подробности. Той каза, че преговорите са се фокусирали върху възможно прекратяване на огъня.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram