Нова трагедия с пътнически самолет – 62-ма загинаха в Русия

Пътнически самолет с 62 души на борда се разби при кацането си на летището в Ростов на Дон, Ростовска област, в югозападната част на Русия, предадоха световните информационни агенции.
На борда му са се намирали 55 пътници и 7-членен екипаж. Няма оцелели при катастрофата. Новината и данните са потвърдени от регионалните власти.
Самолетът „Боинг 738“ е изпълнявал полет от Дубай до Ростов на Дон.
Той е на дубайската авиокомпания Flydubai.
Сред възможните причини за разбиването на самолета са лошите метеорологични условия или възможна пилотска грешка, съобщиха източни от правоохранителните органи, цитирани от ТАСС. „Вчера бе издадено предупреждение за циклон – влошаване на метеорологичните условия с виелица и скорост на вятъра до 22-27 м. в секунда. Самолетът в сложни условия не е могъл веднага да заходи към пистата и е извършил втори опит. При повторния заход се е получило разбиването“, заяви източникът. По предварителни данни Боингът се е разрушил при съприкосновението със земята, предизвикало взрив, от който самолетът се е разпаднал на части. Повечето пътници са били руснаци, има и 12 чужденци – петима пътници и целият екипаж. Сред пътниците е имало 18 мъже, 33 жени и четири деца./БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram