Нападател застреля клиенти на мол в Бърлингтън

Полицията издирва въоръжен нападател, след като трима души бяха простреляни смъртоносно вчера вечерта в търговски център на около 65 мили от Сиатъл, щата Вашингтон, съобщи Ей Би Си нюз. Загинали три жени, един мъж е пострадал и има опасност за живота му, а друга жена е получила наранявания, които не застрашават живота й. По-рано беше съобщено за четирима убити.

Стрелбата е станала в Каскейд Мол в Бърлингтън. Потвърдена е смъртта на четирима в мола, стрелецът е напуснал местопрестъплението преди пристигането на полицията, броят на нападателите не известен, вероятно е бил само един, в момента се извършва евакуация на мола. Това съобщи в Туитър говорител на щатската полиция, сержант Марк Франсис, около 20,00 ч. местно време.

Полицията на щата Вашингтон съобщи, че издирва заподозрян за стрелбата, предаде Франс прес. За последно той бил видян да се насочва пешком към автомагистрала, минаваща наблизо. Според едно описание на очевидец заподозреният е „латинос, облечен в сиво“, предаде ДПА. Полицията не съобщи повече подробности. Няма информация за потенциалния мотив./ Дарик

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram