Мъж се появи с пола на работа. Бори жегата

Служител в комуналната служба на Ню Йорк намери решение на забрана, която го мъчила в летните жеги. Лий Моръл получил забрана от шефовете си да облича къси панталони. Когато научил за решението,  50-годишният баща на три деца облякъл специална пола. Килтът бил поръчан специално за повода и струвал цели 60 паунда.

Това бил необичайният протест на мъжа, който недоволствал, че трябва да работи с дълги дрехи под палещото слънце. Температурите в американския мегаполис гонят 40°, в които фирмената униформа се превръща в непоносимо бреме за Лий.

„През последните 5 години искам да работя с шорти, но получавах увъртания с препратки към здравето и безопасността“, обяснява мъжът.

Но един от мениджърите ми каза: “Виж, Лий, можеш да носиш килт. Няма проблеми да носиш”. Вероятно мъжът се е шегувал, но на Моръл не му било до забава.

Той изчакал температурите да преминат 25 градуса и се появил с килт – мъжката пола, която е известна носия в Шотландия. Неговата обаче била специална – носела цветовете на униформата и имала светлоотразителни ленти.

Лий коментира, че общественият отзвук от протеста му бил повече от позитивен. Той дори получил окуражителни съобщения от членове на Градския съвет. Лий Морел се бори именно срещу наредбите на общинските представители на Ню Йорк. И по специално – техните разпоредби за работа през лятото.

Морел стига до идеята за килта именно защото в документите, които контролират правилата, няма текстове за този вид облекло.

Забраната обхваща и други професии като пътните работници и градинарите.

Превод: GlasNews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram