Мохамед бин Салман към „специалния гост“ Путин: Русия и Саудитска Арабия работим за стабилност и развитие в Близкия изток

Руският президент Владимир Путин заяви на владетеля на Саудитска Арабия, че нищо не може да попречи на развитието на отношенията между страните им. „Докато бях тук се възползвах от поканата ви да се срещна с вас и с всички други приятели, с които развиваме връзки през последните седем години“, заяви Путин по време на срещата си със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман в Рияд, предава Анадолската агенция.

Изтъквайки политическата, икономическата и хуманитарната сфера, Путин заяви, че Руската федерация и Саудитска Арабия имат „стабилни и много добри“ отношения.

„Разбира се, за всички нас е много важно да обменяме информация и оценки за случващото се в региона“, каза той и определи срещата им като „навременна“.

Путин също така заяви, че е било планирано посещение на Бин Салман в Москва, но „обстоятелствата са внесли корекции в тези планове“. След това руският президент покани саудитския престолонаследник да проведат следващата си среща в Русия, на което той се съгласи.

Бин Салман нарече Путин „специален гост“ на кралството, като отбеляза, че Русия и Саудитска Арабия имат много „общи интереси“ и работят за постигане на „стабилност и развитие както в целия свят, така и в Близкия изток“.

„През последните няколко години постигнахме големи резултати в процеса на двустранно сътрудничество, включително в областта на енергетиката, селското стопанство, търговията, инвестициите и други области“, каза Бин Салман.

Източник: Критично бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram