Министърката на семейството в Полша взриви страстите със спорна тениска

Новият министър на семейството, труда и социалната политика на Полша, ръководено от Доналд Туск беше подложена на унищожителна критика, заради тениска, на която бе изобразена жена, която се предпазва с чадър от християнски кръстове. Снимката подхрани страховете за антихристиянски настроения в новото управляващо ляво-либерално правителство, (в иначе силно религиозна Полша), пише RMXnews. (снимката е под новината)

Агнешка Демянович-Бонк е носила спорната тениска по време на фотосесия в миналото. Изображението, появило се отново в социалните медии, накара журналиста Славомир Ястженбовски да подчертае лицемерието ѝ, като предположи, че ако кръстовете бяха заменени със символи като звездата на Давид или полумесец, тя щеше да бъде незабавно освободен.

Коментарите му отразяват загрижеността за двойните стандарти при третирането на религиозните символи

Пшемислав Чарнек, бивш ръководител на Министерството на образованието, повтори тези опасения, като постави под съмнение годността на Агнешка Демянович-Бонк да заема поста министър на семейството. По думите му,  тениската ѝ е доказателство за християнофобия.

Агнешка Демянович-Бонк е критикувала държавата, че е позволила на Католическата църква да се намеси значително в живота на гражданите, като твърди, че държавните власти са насърчавали това през годините.

Източник: Критично бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram