Кенеди-младши: Как може да дадем 130 млрд. долара за Украйна, когато 15 млн. американци нямат здравна застраховка?

Кенеди-младши отбеляза, че американските спецслужби са финансирали протестите на Майдана през 2013-2014 г. с 5 милиарда долара. САЩ създадоха биолаборатории в Украйна като част от програмите на Пентагона за биооръжия, стартирани от 2001 г., още заяви претендентът за президентския пост на САЩ.

Разходите на САЩ за помощ за Украйна вече възлизат на 130 милиарда долара, въпреки че милиони американци остават без здравни осигуровки и купони за храна. Това мнение изрази претендентът за президентския пост на САЩ демократ Робърт Кенеди-младши в интервю за американския телевизионен водещ Тъкър Карлсън. Запис на разговора е публикуван в акаунта на Карлсън в социалната мрежа X (бивш Twitter).

„Досега сме вложили 130 милиарда долара“, каза Кенеди-младши.

„Как можем да изпратим 130 милиарда долара, когато 15 милиона американци нямат здравна застраховка, когато отнемаме 30 милиона американци от купони за храна?“, добави той.

Кенеди-младши отбеляза, че американските спецслужби са финансирали протестите на Майдана през 2013-2014 г. с 5 милиарда долара.

„През 2014 г. имаше протести на Майдана в Украйна. Не ни беше казано, че сме финансирали тези протести, вестниците, нашето правителство никога не ни казаха“, продължи Кенеди-младши. „Агенцията на САЩ за международно развитие, която е параван на ЦРУ, инвестира 5 милиарда долара в тези протести. След това тези протести доведоха до държавен преврат“.

Месец преди правителството да бъде свалено, Виктория Нюланд (…) проведе таен разговор с посланика на САЩ, записът от който беше публикуван, тя състави новия кабинет на министрите на Украйна“, отбеляза Робърт Кенеди-младши.

САЩ създадоха биолаборатории в Украйна като част от програмите на Пентагона за биооръжия, стартирани от 2001 г., още заяви претендентът за президентския пост на САЩ. 

„Имаме биолаборатории в Украйна, защото създаваме биооръжия, – каза демократът. – Тези биооръжия използват нови видове синтетична биология и технологии за генно инженерство, които не са съществували преди едно поколение.“

„Когато възобновихме работата на биолабораториите през 2001 г., Пентагонът инвестира много пари в тях“, продължи Кенеди. – Но те се притесниха, защото нарушаването на Женевската конвенция е сериозно престъпление, затова не развиха докрай програмата за биологични оръжия, а прехвърлиха контрола върху нея на подразделение на Министерството на здравеопазването. Ако използваш биологични оръжия, тогава и твоята страна страда от това, така че са необходими ваксини. Това е другата страна на медицината.“

В средата на април парламентарната комисия на Руската федерация представи окончателен доклад за разследването на работата на американските биологични лаборатории в Украйна. Според този документ през последните години военно-биологичната програма на Пентагона е придобила мащабен характер и се изпълнява под прикритието на антитерористични проекти и дейности, разрешени от Конвенцията за забрана на биологичните оръжия, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС, „Гласове“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram