Испания легализира сексуалния контакт с животни

В Испания нов закон за защита на животните, предложен от министъра на социалните въпроси Йоне Белара, беше одобрен от Конгреса на 9 февруари 2023 г. 

Според документа зоофилията в Испания вече не се счита за престъпление, при условие че не е нанесена вреда на животното, пише  Libertad Digital.

По-рано, през 2015 г., Конгресът на Испания одобри реформа на Наказателния кодекс, която беше насочена към засилване на наказанието за жестокост към животни и за първи път в историята на страната въведе наказание за сексуална експлоатация на животни.

Беше заявено, че „животните, както и децата, нямат способността да дават съгласие, така че зоофилията е класифицирана като ново престъпление, включващо сексуална експлоатация на животни, независимо от тежестта на причинената вреда“.

Сега сексуалната експлоатация на животни ще бъде премахната от испанския наказателен кодекс като самостоятелно престъпление и ще се наказва само в случай на нараняване на животното.

В същото време документът затяга наказанието за жестоко отношение или умъртвяване на животни. Сега човек, който убие плъх, който се промъкне в къщата, е изправен пред дванадесет до двадесет и четири месеца затвор. Увеличават се и всички наказания за престъпления, водещи до нараняване или смърт на което и да е гръбначно животно

Освен това се въвежда глоба от 200 000 евро, ако кучето забременее и лицето не е регистрирано като развъдчик.

Законодателната инициатива принадлежи на партията United We Can, която по-рано предложи да се установи, че животните трябва да се считат за интелигентни същества или надарени с чувствителност.

Превод: GlasNews

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram