Ирански аятолах: Бият ти COVID ваксина, ставаш гей

Един от религиозните лидери на Иран заяви, че ваксината срещу COVID-19 превръща хората в гейове, пише Daily Mail.

Аятолах Абас Тебризян направи това изявление в Telegram, където има почти 210 000 абонати. В публикацията Табризян пише: „Не се доближавайте до онези, които са се ваксинирали срещу COVID-19. Те са станали хомосексуалисти“.

Изтъкнатият британски LGBT активист Питър Тачел веднага реагира, като каза, че иранският аятолах „демонизира“ както ваксината, така и гей общността. „Аятола Тебризян съчетава научното невежество и грубата привлекателност на хомофобията“, каза той.

Иранският дисидент Шейна Водуди каза: „Подобно на други духовници от управляващия режим, Тебризиан свързва всички човешки недостатъци със сексуалността. Иранските духовници страдат от липса на знания и липса на човечност. Всъщност, като казва тази глупост, той се опитва да сплаши хората, да ги накара да откажат ваксинациите в момента, в който ръководството на режима и длъжностните лица са ваксинирани с Pfizer. Но те не дават тази ваксина на хората под предлог, че на Запада не може да се вярва“.

Тази скандална религиозна фигура многократно е говорила за западната медицина. През януари миналата година се появи видео, в което той изгаря американска научна монография, твърдейки, че благодарение на ислямската медицина подобни книги вече не са необходими.

В Иран хомосексуалността се наказва със смърт. Смята се, че хиляди гейове са екзекутирани в страната след Ислямската революция през 1979 г.

През 2019 г. иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви пред германската телевизия Deutsche Welle: „Нашето общество има морални принципи. И ние живеем по тези принципи. Тези морални принципи се отнасят за човешкото поведение като цяло. Това означава, че нашият закон се спазва, че ние се подчиняваме на закона“.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram