Илън Мъск: Малко вероятно е Украйна да победи Русия. Украински посланик: Майната ти!

Населението на Русия е повече от три пъти по-голямо от това на Украйна, така че победата на Украйна в една тотална война е малко вероятна – казва Илон Мъск. „Ако ви е грижа за народа на Украйна, потърсете мир“, написа милиардерът в туитър в поредица от постове. Украинският посланик в Германия му написа да върви на майната си. Акциите на Tesla се сринаха с близо 9%, след като Илон Мъск предложи мирния си план за Украйна

Илън Мъск се изказа за възможен мир между Руската федерация и Украйна и представи собственото си виждане за мирно споразумение в Туитър:

Провеждане на повторни избори в контролираните от Русия региони под наблюдението на ООН. Русия се оттегля, ако народът иска това.

Крим остава в състава на Русия, както е от 1783 г. (преди грешката на Хрушчов).

Водоснабдяването на Крим е гарантирано.

Украйна приема неутрален статут.

Мъск е пуснал и анкета с гласуване „за“ или „против“. Украинските канали започнаха енергична кампания, като призоваха всички да гласуват „против“. Въпреки това гласуването с „да“ все още има по-висок резултат.

Мъск пусна и втори туит: 

Нека тогава опитаме това: волята на хората, които живеят в Донбас и Крим, трябва да реши дали те са част от Русия или Украйна.

Русия извършва частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е в опасност. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна.

Русия има 3 пъти повече население от Украйна, така че победата на Украйна е малко вероятна при пълна война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram