Израел се готви за директна атака от Иран в следващите 48 часа

Израел се готви за директна атака от Иран в следващите 24-48 часа, съобщава американският Wall Street Journal, позовавайки се на информиран източник.

Източник, информиран от иранските лидери, каза, че не е взето окончателно решение, въпреки че се обсъждат планове за атака.

Според изданието докладите на американското разузнаване показват планиран удар от Иран в рамките на няколко дни, „вероятно на израелска територия“.

По-рано американски медии, позовавайки се на източници от иранското и американското разузнаване, съобщиха, че Техеран планира да удари десетки чувствителни цели в Израел, включително енергийна инфраструктура и различни други съоръжения, използвайки балистични ракети и заредени с експлозиви дронове.

Както съобщи вчера порталът Axios, позовавайки се на свой източник, иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян е потвърдил в разговор с германския външен министър Аналена Бербок, че Техеран възнамерява да отговори на атаката на Израел срещу иранското консулство в Дамаск, но това щяло да бъде ограничено.

Източник: 1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram