Гърция осигурява безплатни маски за всички ученици


За новата учебна година всички ученици в Гърция ще получат безплатни предпазни маски, осигурени със средства от правителството. Носенето им ще бъде задължително по време на учебния процес.

Новата учебна година в Гърция ще започне в рамките на специална програма за защита на учениците и студентите от коронавируса, заяви в специално обръщение днес министърът на образованието Ники Карамеос.

Задължителни са маските по време на учебните часове. Междучасията ще се провеждат в различно време, за да се контролира спазване на дистанция. Всички учители задължително ще са с маски по време на работа. Родителите на деца, които поради заболяване са в рискови групи, имат право на отпуск.

Част от преподавателите в началното училище са на мнение, че при малките деца е много трудно, дори невъзможно да са постоянно с маска, но министреството на образованието не допуска изключения.

Под забрана остават екскурзии, образователни пътувания и семинари.

В зависимост от епидемилогичната обстановка ще се уточни датата за начало на учебната година, съобщи просветният министър на Гърция. Правителството призова родителите да се завърнат от почивка в края на август./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram