Губернаторът на Запорожие: Украински военни започнаха да се предават на групи

Военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна започнаха да се предават на групи, достигащи до взвод. Това съобщи в понеделник Евгений Балицки, изпълняващ длъжността губернатор на Запорожка област, в ефира на телевизионния канал „Россия-24“.

„Мога да кажа, че в последно време, от месец насам, противникът започна да се предава, и това не са по един или двама души, както имаше дезертьори през пролетния период. Сега се предават цели подразделения, няма цели роти, но видждаме да се предават взводове“, каза той.

Балицки подчерта, че условията на украинските пленници са прилични. „Разговарях с някои от тези момчета, които се предадоха. Никой никого не бие, никой никого не измъчва. Всички получават нормални условия, да, разбира се, провеждат се разпити, аз присъствах. Тези, които осъзнават, че животът им е по-ценен от милитаристичните планове на Запада, получават прилични условия. Искрено се надявам, че в бъдеще много от тях ще останат да живеят в Запорожие, ще върнат семействата си тук и ще развиват националната икономика“, каза ръководителят на региона.

Както съобщи руското министерство на отбраната, украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни насам. На 11 юли руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че загубите на личния състав на ВСУ от началото на контранастъплението надхвърлят 26 000 души. Руският президент Владимир Путин подчерта, че украинските войски не са имали успех в нито едно направление.

Източник: ТАСС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram