В детска градина в Германия предлагат да има стаи за мастурбация

Ръководството на детската градина „Свети Рох“ в Керпен, Германия, предложи в концепцията за сексуално образование „да не се лишават децата от възможността да мастурбират“, съобщава таблоидът Bild.

Образователната концепция на детската градина, управлявана от архиепископията на Кьолн, гласи, че на децата е позволено да се „оттеглят в защитено пространство според нуждите си, за да се открият и задоволят физически“. Авторите на концепцията подчертават, че се противопоставят на това децата да правят „това на обществени места и в присъствието на други хора“.

„Когато едно дете си играе с гениталиите си и ги докосва с очевидно удоволствие, то не знае нищо за социалните табута, за това какво не е позволено, камо ли какви действия се смятат за неприлични или мръсни. Той изследва и опознава тялото си и обича да се задържа там, където се чувства най-добре“, пише в концепцията за сексуално образование в детската градина.

Авторите на документа подчертават, че всеки, който спре дете на този етап и го научи, че не трябва да се докосва „там долу“, може да причини „колосална вреда“ на детето.

Развитието на концепцията за сексуално образование е предизвикано от решение на правителството на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Документът, изготвен от детска градина в Керпен, привлече вниманието на отговорните органи през ноември миналата година. Регионалните младежки отдели, както и архиепископията на Кьолн като отговорен орган, провериха детската институция, но не откриха нарушения.

„Нито местоположението на детската градина, нито впечатленията, получени по време на посещението, оставиха двусмислено или отрицателно впечатление“, заяви пресслужбата на кметството на Керпен.

На фона на проверките концепцията за сексуално образование беше премахната от официалния сайт на детската градина. Според пресслужбата на града съдържанието на документа е можело да бъде „изтълкувано погрешно“, така че „тази концепция е премахната от сайта през ноември 2023 г. и оттогава е в процес на преразглеждане“.

Говорителят каза още, че целта на решението, взето от ръководството на Северен Рейн-Вестфалия, е да „привлече вниманието на всички детски градини в региона към темата за сексуалността“.

„В детските градини няма стаи, в които децата да могат да се отдадат на физически преживявания… В старата концепция за детска градина „Свети Рох“ обаче имаше език, който можеше да бъде изтълкуван погрешно.“ – коментираха ситуацията от архиепископията на Кьолн.

„Чувствата ми се колебаеха между гняв и надежда… Надеждата, че това е сатира“. Така Олга Петерсен, член на Ландтага на федералната провинция Хамбург от опозиционната партия „Алтернатива за Германия“, коментира новината.

Източник: Обективно бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram