Вучич пак се заигра с македонския въпрос

Сръбският президент Александър Вучич заяви снощи в Скопие, че македонците са най-близкия народ за сърбите и че сърбите нищо не искат от македонците. 

Аз съм президент на Сърбия, но не се страхувам да кажа, че македонците са най-близките ни хора. Ние нямаме по-близък народ от македонците. Казвам го открито и ясно пред цялата сръбска и македонска общественост. Не искаме нищо от Северна Македония. Нямаме условия за нищо. Не очакваме нищо. Единственото, което бихме искали, е да изградим още по-добри и по-близки отношения“, каза още сръбският президент в Скопие.

„Сърбия не иска от Северна Македония промени в конституцията, смятам това за вътрешен въпрос“, каза Вучич, директно намеквайки за искането на България за промяна в македонския основен закон. „Ще ви помолим да запазим най-близките си отношения и никога да не ги покварим. И време е заедно с нашите сърби тук, в Северна Македония, да възкликнем „Да живее Сърбия“, каза още сръбският президент Вучич в Скопие.

Вучич отбеляза празника на Свети Сава в македонската столица заедно с президента на РСМ Стево Пендаровски и премиера Димитър Ковачевски, чиято оставка беше приета вчера.

Източник: СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram