Бившият омбудсман на Украйна призна, че са измисляли фалшиви истории за руски зверства, за да спечелят подкрепа от ЕС

Бившият омбудсман на Украйна Людмила Денисова направи шокиращо признание във видео разговор с двамата руски шегаджии Вован и Лексус, които се представиха за бившия посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол.

Видео от разговора беше публикувано в Телеграм-канала на Вован и Лексус, които станаха популярни с шегите си със световни личности, включително високопоставени политици по света. Двамата уговарят разговори със събеседниците си, като се представят за някой друг.

Мислейки, че разговаря с бившия американски посланик, Людмила Денисова споделя в разговора, че украинското разузнаване я е принудило да разказва множество фалшификати за руската армия.

Денисова също отбеляза, че е недоволна от сегашния омбудсман на страната – той отказа да разкаже измислената история за наличито на затвор в АЕЦ Запорожие.

Фалшивите истории за зверства (убийства и изнасилвания на деца) са помогнали в изказвания в парламентите на страните от ЕС, за да се поиска изпращане на оръжия за Украйна, каза Денисова.https://t.me/Russiacalling/540?embed=1


Източник: obektivno.bg, Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram