Атентат в Скопие! Стрелят срещу бивш министър при предаване на властта!

Срещу бившия министър на здравеопазването на Македония Никола Тодоров е извършен опит за убийство, предава скопското електронно издание „НОВА ТВ“, цитирано от „Фокус“.
Инцидентът се е случил пред сградата на ведомството, където Тодоров е пристигнал, за да предаде властта на наследника си Арбен Таравари. На влизане в нея неизвестен нападател е извадил огнестрелно оръжие и е стрелял срещу бившия министър.
Към момента няма информация за състоянието на Тодоров, нито за това къде се намира. По непотвърдени данни нападателят е арестуван.

В настоящия момент пред Министерството на здравеопазването в Скопие има много полиция, която съблюдава за реда.

 

Агенция „Фокус“ съобщи още, че Министерството на вътрешните работи на Македония е потвърдило, че в четвъртък около 12 часа (местно време) срещу бившия министър на здравеопазването Никола Тодоров е произведена стрелба

 

Очевидци разказват, че човек на около 50-годишна възраст се е опитал да стреля в Тодоров, но намеренията му е са осуетени от охранителите на бившия здравен министър. Мъжът се приближил до Тодоров и е насочил пистолет към главата му, като му е казал нещо. Тогава се е намесила охраната, която е избутала нападателя, облечен в черно. Произведени са три изстрела.
Според свидетел Тодоров не е пострадал.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram