Арестуваха атентаторът от летището в Брюксел

Един от заподозрените за атентатите в Брюксел, Наджим Лашрауи, е арестуван, предаде ТАСС. Според news.sky.com, 25-годишният мъж е заловен в община Андерлехт.

Информацията не е потвърдена официално от белгийските власти.

Наджим Лашрауи е мъжът с бяла дреха, видян на разпространените кадри на тримата терористи на летището в Брюксел. Лашрауи е единственият от тримата терористи, който не се самовзриви вчера, а избяга от аерогарата. За него е известно, че е пряко замесен в подготовката на ноемврийските атентати в Париж.

Наджим Лахрауи е 25-годишен гражданин на Белгия. През 2013 г. той заминава в сирия, за да воюва на страната на джихадистите. На 4 декември 2015 г. е обявен за издирване във връзка с терористичните атентати в Париж. Неговата ДНК бе открита върху взривните вещества, които са били задействани на 13 ноември миналата година във френската столица. По-рано полицията установи самоличността на тримата заподозрени за кървавата баня. Това са братята Бакрауи – Халид и Брахим, а също така Наджим Лахрауи. Всички те са помагачи на Салех Абдеслам, един от главните виновници за кървавата баня в Париж от 13 ноември 2015 г., когато джихадистите избиха 130 невинни души и раниха стотици. /Дарик и БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram