Тръмп махна портретите на Буш и Клинтън от фоайето на Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп е наредил портретите на бившите президенти на САЩ Бил Клинтън и Джордж Буш-младши да бъдат свалени от голямото фоайе на Белия дом и заменени с портретите на двама президенти-републиканци отпреди повече от век, съобщи CNN. 

Според традицията на Белия дом, портретите на последно управлявалите президенти трябва да са на видно място при влизане в сградата, така че да са забележими за гостите по време на официални мероприятия.

Портретите на Клинтън и Джордж Буш-младши са пренесени в старата семейна трапезария, малка и рядко използвана стая, която не виждат голяма част от посетителите. На мястото на портрета на Буш е поставен портрет на 25-ия президент Уилям Маккинли, а образът на Клинтън е заменен с този на Теодор Рузвелт.

А племенницата на президента – Мери Тръмп, обяви пред CNN, че роднините му не го смятали за особено съобразителен.

На въпрос дали в семейството са смятали чичо ѝ за съобразителен, тя отговори: „Не, съвсем не”. Мери Тръмп заяви, че в миналото Доналд Тръмп „не показвал интерес към ученето” и не бил любознателен. „Той не се е променил много”, добави тя

„Той беше самоуверен в най-висока степен“, добави 55-годишната Мери Тръмп и съобщи, че когато тя била дете сегашният президент се отличавал с „пренебрежително отношение“ към хората. В семейството пък расистките изказвания били смятани за приемливи.

Мери Тръмп, която има докторска степен по клинична психология, твърди че президентът страда от различни личностни разстройства. „Доналд е човек, който е получил дълбока душевна травма заради възпитанието му и обстоятелства, засягащи неговите родители – отбеляза тя. – По-добре той няма да стане. Без съмнение, състоянието му ще се влошава”.

По-рано през юли излезе книгата на Мери Тръмп „Твърде много и винаги малко: Как моето семейство създаде най-опасния човек в света“ (Too Much And Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man).

В нея тя твърди, че заради негативното влияние на семейството Доналд Тръмп е лишен от способността да съпреживява другите хора и страда от множества комплекси. В книгата тя разказва и за собствената си роля в разследването на вестник „НЙ Таймс“, който обяви, че чрез данъчни измами Доналд Тръмп е присвоил над $400 милиона по днешни цени от бизнеса на своя баща Фредерик Тръмп в сферата на недвижимото имущество.

МНЕНИЕ

Американският президент Доналд Тръмп няма намерение да издава нареждане за задължително носене на предпазни маски. Това обяви самият той през телевизия „Фокс нюз“, фрагмент от което бе пуснато снощи.

Попитан дали разглежда такава възможност, Тръмп отговори: „Не, искам хората да имат определена свобода“, и добави, че „не вярва“ в необходимостта от носенето на маски.

„Също така не съм съгласен с мненията, че ако всички носеха маски, това (епидемията) просто би изчезнало“, каза Тръмп и отбеляза, че носенето на маски дори може да има и негативни последствия.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram