Командирът на „Азов“: Не е само Авдеевка, ситуацията на фронта е безизходна. Русия напредва (видео)

На фронта има патова ситуация, не е само Авдеевка. Това заяви Богдан „Тавр“ Кротевич, началник-щаб на бригадата „Азов“ към Националната гвардия на Украйна, предаде агенция УНИАН.

Той разкритикува политическото и военно ръководство на страната, което по думите му не се вслушва във военните от фронта. „Най-големият ни проблем – и в армията, и в политиката – е, че не признаваме грешките си“, заяви командирът на „Азов“.

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Олександър Сирски съобщи, че силите на украинската армия, които защитаваха град Авдеевка в Донецка област, са се изтеглили от града. За Авдеевка от месеци се водеха ожесточени боеве, като според някои войници от фронта става въпрос за най-тежките боеве от началото на инвазията по целия фронт.

Киев обяви, че се изтегля, за да защити живота на войниците си, които бяха обкръжени от руската армия от няколко посоки. Според Кротевич „Авдеевка не е единствената подобна ситуация на фронта“.

„Азов“ разкритикува военното ръководство на Украйна, което „си мисли, че знае всичко“. „Генералите трябва да загърбят егото си и да слушат“, заяви Кротевич.

В интервю за Наталия Мосейчук Кротевич заяви, че руската армия задържа основните си сили за война с НАТО. Според него Русия е в състояние да продължи настъплението, въпреки че дълго време не успява да пробие украинската отбранителна линия, „тактиката на изтощение“ не работи срещу Руската федерация. Военният казва, че врагът дори не е използвал целия арсенал от военни средства.
Украинската армия се изтегли от Авдеевка само няколко дни, след като президентът Володимир Зеленски уволни главнокомандващия ЗСУ Валерий Залужни и на негово място назначи Сирски. В момента основният проблем на украинската армия е липсата на боеприпаси.

Източник: Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram