Шефът на парламента смъмри от Виетнам министър Тагарев

Председателят на Народното събрание Росен Желязков се скара от Виетнам на военния министър Тодор Тагарев заради организацията на ритуала на Богоявление. 

Желязков, който е на посещение в азиатската република, заяви: „Бях информиран, че на Богоявление не е имало депутати и председатели на политически групи. Предполагам, че става въпрос за някакво недоглеждане“. За празника са били изпратени покани само до шефа на НС и заместниците му, но не до всички депутати. Министерството на отбраната е организатор на тържествения водосвет по случай християнския празник, а в историята не е имало друг случай, в който да не са поканени всички депутати.

Тъй като Росен Желязков в момента е във виетнамската провинция Куанг Нин, на вчерашния водосвет е била само зам.-председателката на НС Росица Кирова.

Желязков заяви, че ще поиска допълнителна информация, за да се прецени дали някои народни представители не са поканени от недоглеждане, или заради особено отношение от страна на организаторите. Председателят на НС посочи, че Богоявление и Йордановден би трябвало да обединяват всички, защото това са общи празници.

Коментарът на Росен Желязков от Виетнам идва на фона на предстоящата през март ротация и очакваната смяна на министри. Не е ясно кои министри ще си отидат и кои ще останат при ротацията. Сигурно е обаче, че Росен Желязков няма да е председател на парламента след 6 март.

Източник: Гласове бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram