Четирима полицаи влизат окончателно в затвора за подкуп

Бившият шеф на полицията в Раковски Георги Илиев и трима негови колеги влизат окончателно в затвора, след като Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила наложените им ефективни присъди за подкуп и грабеж.

Илиев беше задържан на 18 април 2018 г. и обвинен, че е получил 10 000 евро подкуп от търговеца на цигари без бандерол Метин Мустафа. Той раздал по 1000 евро и на служителите Васил Гоцев, Стефан Модев и Желязко Колев, които бяха задържани и обвинени с него.

Бившият полицейски началник е осъден на 5 години затвор и глоба от 5000 лева, като има забрана да заема длъжност в МВР за 6 години. Васил Гоцев е осъден на 4 години затвор, 4000 лева глоба и няма право да работи в МВР в следващите 5 години.

Най-тежко е наказанието на Стефан Модев, който е осъден на 6 години затвор, тъй като освен в корупционната схема, е признат за виновен и по обвинение за грабеж. То е за това, че преди пет години, заедно с разузнавача от „Криминална полиция“ Петър Атанасов са ограбили Метин Мустафа, като са му отнели контрабандни цигари за над 40 000 лева. Атанасов също е осъден на 6 години затвор.

С условна присъда от 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок се е разминал само Желязко Колев.

Лекс бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram