Факт е комисията по ревизия на кабинета “Борисов 3”

С 214 гласа “за” депутатите в 45-тото Народно събрание приеха предложението за създаване на Комисия по ревизията на кабинета “Борисов 3”. Това се случи след продължителни препирни и размяна на остри реплики.

Комисията трябва да установи как са били изразходени публичните средства от правителството, министерствата и държавните фирми с над 50% държавно участие по време на последния мандат на ГЕРБ и Бойко Борисов. 

В обхвата на проверката попадат дружествата „Топлофикация София“ и „Терем“.

Първоначалното предложение беше комисията да бъде временна и да действа в рамките на три месеца, но след това решиха новият орган да бъде постоянен.

В комисията от ГЕРБ влизат Тома Биков, Дани Каназирева и Маноил Манев. От „Има такъв народ“ в комисията предложиха народните представители Георги Георгиев, Иван Хиновски, Пламен Абровски, а от БСП – Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев.

В състава на комисията от „Демократична България“ влизат Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков. От „Изправи се ! Мутри вън!“ предложиха за председател на комисията Мая Манолова, а за членове – Драгомир Ошавков и Андрей Вълчев.

Предложеният състав беше приет от депутатите.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram