Учителка се пуска пред ученици полугола в йогийски пози

Ученици от ГРЕ „Г. С. Раковски“, известно още като Френската гимназия в Бургас, са ставали свидетели много пъти на йога уменията на своята учителка по български език и литература Десислава Кесова.

Кесова, която освен по БЕЛ, е учител и по йога, често демонстрирa шпагати и други пози в час.

Учениците са също толкова притеснени, колкото и родителите.

„Госпожата явно практикува еротична или тантрическа йога – ние не сме много запознати с тези термини, затова молим да бъдем извинени“, започват писмото си до Флагман.бг бургаски родители.

„Разбрахме от дете, че съществува група във Viber, където госпожа Десислава Кесова разпространява свои снимки и видеоклипове сред момчета от горните класове. Става дума за ученици в 10 клас, които все още не са навършили дори пълнолетие. Това е огромен скандал. В тази група тя е вкарала телефоните на момчетата, които си харесва и там изпраща клипчета и снимки, а те ги споделят в други социални мрежи като Tik Tok, Instagram и Facebook. Кой изобщо държи на работа такъв учител?“

През първия срок на текущата учебна година учениците от 9 клас са направили подписка с помощта на родителите си, която е била изпратена до директора на ГРЕ „Г. С. Раковски“ Радостина Георгиева.

В нея единственото искане, подкрепено с достатъчно според тях доказателства, е било да бъде премахната въпросната учителка. Въпреки молбата на притеснени родители и ученици, Кесова е задържана като учител под претекст, че не може да се намери заместник.

„Кой стои зад тази госпожа, че толкова да не могат да я махнат? Това ли е поведение на педагог, на литератор и въобще учител, който е ангажиран с възпитанието и обучението на подрастващи? Или тази „учителка по еротични пози“ се изживява като героиня в песента на Слави Трифонов, посветена на бургаската Френска гимназия?”

“Така ли се пишат шестиците”, допълват притеснените родители.

Кесова коментира пред бургаската медия ситуацията и защити действията си:

“Не съм правила шпагати в час, в класната стая, а в междучасието. Разбирате ли? В час – никога!”

„Моля ви, не злепоставяйте училището и директора г-жа Георгиева. Миналия месец съм подала молбата за напускане“, каза тя и отрече да е създала Viber групата.

А директорът заяви, че Кесова вече не работи в гимназията.

„Веднага, след като разбрахме за някои нейни неприлични разговори с учениците, лично предприех мерки и назначих проверка, след което тя подаде молбата за напускане. Много съжаляваме, непристойно е това поведение, но не сме знаели. Единствено бяхме запознати с интересите ѝ в областта на йогата, които сме виждали на снимки извън училище“.

Радостина Георгиева заяви, че не е получавала подписка за отстраняването на учителката, но призна, че е имало множество сигнали от ученици за отнешенията на Кесова с момчета.

За поведението на Кесова е уведомена и инж. Виолета Илиева – директор на Регионалното управление на образованието в Бургас. Тя е получила информация от Радостина Георгиева за извършената от нея проверка, както и за последствията.

„Поведението е укоримо и недопустимо за един човек, който има претенции да бъде както учител, така и възпитател на млади хора. Категорично не го приемам. Който каквито умения има за гъвкавост на своето тяло, да ги проявява на други места“, категорична бе инж. Илиева.

Втори фронт

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram