Укрепиха огромни пукнатини на блок – с планки

С инженерна мисъл се проявиха жители на София. Панелен блок в квартал „Младост“ 2 има сериозни пропуквания по козирката. Стените, от които тя е съставена са се пропукали, като са се образували големи цепнатини между тях. За да се укрепят, живущи са предприели мерки. Но какви? Монтирани са ъглови планки с внушителни размери.

Според коментиращи в социалната мрежа конструкцията тип козирка не е носеща и няма опасност за целостта на сградата. Други бяха на обратното мнение и останаха изумени от решението за укрепване, а трети подходиха хумористично.

„Блока може и да падне, ама планките няма да мръднат! Технологичната клечка, изолационния фас и ъгловата планка са вечни! И намачкан вестник „Работническо дело“ за да не духа!

„Малко пяна по фугите и ще стане като ново.“

„Ох, Боже, колко неграмотни коментари. Това е козирка на входа, не е носещ елемент. Затова панелките имат два входа. Ще излезнат през другия.“

„Трябвало е да се снима и земята около входа, така ще се види истинския проблем.“

„Не се прави така бе, хораа! Първо се пълнят фугите с дъвка и след това се стяга с планките!“ 

„Очакваме скоро да има паднали блокове. Няма никаква поддръжка за тях и контрол върху това, кой какво прави. И колкото и здрави и добре направени да са панелките, без поддръжка – всичко си отива. И когато падне блок – пак държавата ще е виновна, а не собствениците, които са избивали стени или не са правили никаква поддръжка.“

Снимки: Надежда Дойчева

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram