Третият, последен, мандат връчен

Спрях се на БСП в търсене на най-голям шанс за работещо правителство. Това коментира президентът Румен Радев при връчването на третия мандат на левицата за съставяне на кабинет.  

„Във времена на силно политическо противопоставяне, БСП не само успя да съхрани диалога с всички парламентарно представени партии, но и показа, че може да прави компромиси и да постига съгласие, да влиза в коалиции и да управлява заедно със свои идеологически опоненти, да взаимодейства еднакво добре както с новите, така и със старите политически формации”, добави държавният глава.

Радев се надява, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българския парламентаризъм ще бъде още един мотив за съставяне на редовно правителство.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова благодари за доверието. „Разбираме тежестта на ситуацията и отговорността, която ни се възлага. Ще направим всичко, което зависи от нас, да има редовно правителство. Наистина доказахме, че можем да разговаряме разумно, спокойно и с отговорност към националния интерес на България. Ще продължим в този дух да търсим съгласие и да съставим редовен кабинет, който е така необходим на страната ни”, уточни тя.

nova.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram