Случаите на коронавирус у нас са вече 81


Пациентите с потвърден коронавирус в България нараснаха до 81. Има разширяване на точките, които са засегнати – в Ловеч един, в Перник – двама. Това стана ясно от брифинга на ген. Венцислав Мутафчийски.

Във Варна има два потвърдени случая.

Основно съсредоточени са в София, Плевен, Габрово, както и един пациент е под наблюдение в Лом. В Благоевград се потвърдени две положителни проби.

В София има разширяване на болниците, в които има положителни проби. Става дума за „Софиямед“, където пациентът ще остане под наблюдение. Той е с двустранна пневмония, но е в стабилно състояние.

Има три случая със сигурност, които имат генерична връзка с Банско, уточни още председателят на Националния оперативен щаб.

По думите на Мутафчийски всички случаи са или в средно тежко състояние, или са с лека симптоматика.

По отношение на въпрос на бременни жени, децата им се раждат здрави и не са заразени с коронавирус. Мутафчийски заяви, че все пак тази коронавирусната инфекция е сравнително нова и все още няма окончателни изводи. Той обеща, че ще бъдат направени консултации с водещи специалисти от тази област. Още сутрин ще бъдат съобщени подробности какво се знае по този въпрос. /КРОСС/

Само заедно можем да се справим с COVID-19.  Всеки един от нас е отговорен за тази борба. Нека бъдем дисциплинирани. Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете  се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram