Сливенски роми скочиха срещу спрян повече от 48 часа ток (видео+снимки)

Роми от сливенския квартал „Надежда“ протестираха пред „Енерго“-то в града заради спряно повече 48 часа електроподаване, видя репортер на Пресс ТВ. Шумното брожение продължи близо два часа снощи, когато стана ясно, че свръхпотреблението на ел енергия по празниците е причината спирането на тока

Претоварена се оказа електрическата мрежа, която наскоро била ремонтирана, но въпреки това не може да понесе допълнителните, извън предвидените за квартала тежести. Това е наложило включването на защитите в трафопоста и прекъсването на тока, съобщи НОВА.

По думи на областния управител Маринчо Христов на 24 януари започва подмяна на захранващ кабел и табла. Предвидено е да се изградят и 2 големи трафопоста. Претоварване на системата има не само заради студеното време, но изаради многото незаконни прекачвания в квартала.

Община Сливен ще предостави на ЕВН терен за поставяне на мобилно съоръжение в квартал „Надежда“, което ще осигурява електрозахранване до изграждането на нов трафопост. Това заяви кметът Стефан Радев по време на среща днес с представители на ръководството на електроразпределителната фирма в Сливен – Ангел Стратиев – ръководител на КЕЦ и Росица Павлова – ръководител на звено „Присъединяване на нови клиенти“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram