Скандал пред старта на НС: Митрофанова ще бъде поканена на първото заседание, ГЕРБ, ДБ и ПП – против

Руският посланик Елеонора Митрофанова стана повод за скандал между депутатите от новото 48-о Народно събрание.


ГЕРБ излезе с нарочна позиция срещу присъствието на Митрофанова в залата.

От „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ поискаха тя да не бъде канена на откриването на новия парламентарен сезон.

От „Възраждане“ контрираха и се стигна до скандал.

„Аз попитах риторично дали президентът на Азербайджан ще бъде канен. Дали Митрофанова ще присъства, зависи от администрацията на НС. България все още има демократични отношения с всяка една държава и се надявам това да продължи“, каза Петър Петров от „Възраждане“ пред bTV.

Тяхната позиция е била подкрепена от БСП.

Протоколът изисква на първото заседание на Народното събрание да присъстват представителите на чуждестранния дипломатически корпус.

От ПП и ДБ са възразили, че руският посланик, който е представител на страна агресор, не бива да канена на откриването.

Малко по-късно стана ясно, че руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова ще бъде поканена на откриването на 48-ото Народно събрание. Предложението е на администрацията на НС и днес то е било обсъдено на първата организационна среща за сформиране на новия парламент.

Ето какво разказа за срещата депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев:

„Как се стигна до това Митрофанова да бъде поканена на откриването на парламента? Първа организационна среща за сформиране на новия парламент. Администрацията предлага на откриването да бъде поканена посланик Митрофанова.

Надежда Йорданова от Демократична България предлага да си спестим посланика на Русия и се противопоставя. Надежда е подкрепена единствено от представителите на “Продължаваме промяната”.

“Възраждане” заявяват, че държат на присъствието на Митрофанова, а “пазителите” на евроатлантизма от ГЕРБ смирено и с мълчание не казват и дума срещу идеята посланикът на държава-агресор, водеща абсурдна война, изправила на нокти цяла Европа, да присъства при откриването на 48-ия парламент на европейска България. Сходна реакция на мълчалива подкрепа виждаме и от ДПС, от партията на Янев и от БСП.

Това са фактите. А утре в ТВ студиата ще се напълни отново с евроатлантически лъвове от ГЕРБ, които ще ни обясняват как са за НАТО и срещу Путин, на когото слугуваха, докато бяха на власт. И срещу когото и днес не смеят да гъкнат.“

Епицентър.БГ 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Скандал пред старта на НС: Митрофанова ще бъде поканена на първото заседание, ГЕРБ, ДБ и ПП – против

  1. Партиите на войната искат да отправят ясен знак към американските си работодатели, че са готови да ни вкарат по-дълбоко във войната между НАТО и Русия на украинска територия. Време е по места да се вдигнем и да им покажем, че не искаме война.

Comments are closed.