Росен Желязков: Днес не е ден за политически спекулации, а ден на памет

Днес е празник, в който трябва да отдаде почит и заслужена памет към всички, които са отдали живота си България да е свободна, независима и обединена. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков по случай 3 март – националния ни празник. Той присъства на благодарствен молебен в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан.

Днес, по думите му, честваме националния идеал за суверенитет на поколенията, които са имали своите въжделения. Днес е ден на памет да благодарим на тези, които са жертвали живота си за този идеал, според него.

Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за злободневие, категоричен бе парламентарния шеф и посочи, че днес отдаваме почит към всички българи, руси, румънци, сърби, унгарци, украинци, черногорци, които са оставили костите си за свободата ни.

Българският национален идеал за свобода, за национален суверенитет е реализиран по своя справедлив начин, подчерта Росен Желязков и изтъкна, че живеем във времена, в които признаваме националния суверенитет на държавите. В този ден нашият суверенитет е патриотичен и душевен, каза той. Навсякъде, където има българи, я има България, по мнението му.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram