Рефинансиране на кредит, но от къде?

Парите са важна част от нашия живот. Колкото повече средства имаме толкова по-добре можем да живеем. Някои хора твърдят, че не трябва да отдаваме толкова голямо значение на парите, но никой не може да отрече, че те правят живота ни по-лесен и по-хубав. Не всеки има достатъчно средства, за да задоволи всичките си нужди и желания. Затова, освен че опитваме да си намерим работа с добро заплащане, често търсим и други методи да се сдобием с допълнителни доходи. Някои хора започват да развиват собствен бизнес, но това не винаги е успешно начинание. Други залагат на хазарт, но този метод почти винаги носи повече загуби, отколкото печалби. Да вземаме пари на заем също стана доста модерно. Но какво да правите ако имате заем, а са ви нужни още пари?

Едно от най-добрите решения в такива ситуации е финансовият продукт рефинансиране на кредит. Тази услуга представлява замяната на един заем с друг или обединяването на няколко задължения в едно. Можете да рефинансирате заема си при текущ кредитор или пък в нова финансова институция.

Рефинансиране на кредит от банка Кредитите от банка са доста популярни в момента. Банките предлагат различни финансови продукти. Такива са: жилищни и ипотечни заеми, кредитни карти, потребителски кредити. Банковите заеми се считат за сравнително изгодни. Лихвите при тях са относително ниски, а условията са добри. Проблемът е, че банковите институции кредитират само определен тип клиенти. За да се сдобиете с банков заем е нужно да отговаряте на определени условия. Трябва да работите на постоянен трудов договор, да имате добра кредитоспособност, както и добра кредитна история. Повече банки предлагат услугата рефинансиране на кредит. Въпреки това, всеки случай е индивидуален и е нужно да попитате за подробностите.

Заем от фирма за бързи кредити

Небанковите финансови компании кредитират широк набор от клиенти. Много от тях отпускат заеми на клиенти с лоша кредитна история или пък с недоказуеми доходи. Небанковите компании отпускат по-ниски суми от банките, но пък при тях одобрението се случва по-бързо. В момента потребителите са се насочили най-вече към онлайн кредитите. В натовареното ни ежедневие е изключително удобно да не трябва да се разкарваме до офис на кредитора, за да вземем заем. Можете да кандидатствате дори за рефинансиране онлайн. Преди да подпишете договора си за кредит или рефинансиране ви съветваме да го прочетете. Интересувайте се от допълнителните такси и комисионни, както и от възможните неустойки. Имайте предвид, че и банките и небанковите институции могат да ви изискат солидарен длъжник или лице за контакт. Понякога при рефинансиране на кредит има допълнителни такси за предсрочно погасяване.

Някои потребители предпочитат да вземат пари на заем от приятел

Част от потребителите искат пари на заем от свои близки, приятели и познати. Познатите ви най-вероятно няма да ви начислят лихва, но пък могат да ви създадат други проблеми. Споровете за пари са разваляли множество отношения. Също така, вече рядко ще намерите хора готови да ви заемат нужната сума. Заемите от познати могат да бъдат добро решение, ако имате нужда от малка сума, но винаги обмисляйте и други варианти в случай, че вашите познати откажат да ви помогнат.

Откъде да не вземате пари на заем?

Съветваме ви да не вземате пари на заем от непознати частни лица, лихвари или неоторизирани институции. Сдобиването със средства по този начин носи доста рискове. Понякога такива лица могат да пожелаят да им прехвърлите ваш имот или друга собственост. Също така те могат да използват личните ви данни в своя полза или дори да застрашат здравето и живота ви. Ако сте попаднали на такива лица и получавате заплахи от тях се обърнете към полицията или подайте жалба. Когато имате нужда от спешни пари по-добре потърсете оторизирана фирма готова да ви кредитира или рефинансира или пък поработете допълнително.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram