Радев за Петков: Да сравняваш Априлското въстание с оръжията за Украйна е далеч от реалността

Асоциациите на войната с Украйна и Априлското въстание са абсолютно далеч от реалността. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти на посещение в Испания. 

„Изпълнителната власт трябва така да решат проблема с газа, че цената за българския потребител и индустрия да бъде най-ниска. Ще се търсят решения физически да получим газ от другаде. Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС да кажат, че ще намерим друг начин и ще плащаме по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да плащат по-скъпо”, каза Радев.

„Именно тук Испания има голям интерес за коопериране в съвместно производство и излизане на пазари в трети страни”, каза още държавният глава. Според него възможностите за сътрудничество между двете държави са големи. Друг сектор, в който България и Испания могат да си сътрудничат, е туризмът. В това е убеден Румен Радев.

По-рано Радев се срещна с премиера Педро Санчес, като двамата са обсъдили теми от дневния ред на търговията, туризма, дневния ред на ЕС, както и войната в Украйна.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram