Пътната обстановка у нас се усложнява, властите апелират да се шофира внимателно

Усложнена пътна обстановка в цялата страна. Рязкото падане на температурите, придружено със силен до умерен вятър, затрудни снегопочистващата техника. Това заяви на брифинг председателят на УС на АПИ Георги Терзийски. 

Той отбеляза, че след направен анализ, се налагат санкции за общо 50 хиляди лева на снегопочистващите фирми, които подържат АМ „Тракия“ и Околовръстния път в София. Глобите са за ненавременни действия при усложнена пътна обстановка.

„Няма да има никакви компромиси в почистването на републиканската пътна мрежа“, отбеляза Терзийски.

„Недобросъвестни шофьори забавиха действията на техниката при изваждането на авариралия ТИР на АМ „Тракия“ вчера“. Искам да изразя своето и на колегите, и на Агенцията, извинение към шофьорите, които вчера се наложи да изчакват там, посочи още той.

По думите на Терзийски пътищата в страната в момента се обработват, като единствено затворен за почистване е пътят Завет-Острово в област Разград.

„Независимо от това, че снегът не е много, вятърът е бурен и създава огромни преспи на платната, особено в Североизточна България, където обстановката ще се усложнява още повече“, подчерта той.

От АПИ призоваха шофьорите да бъдат особено внимателни и да спазват инструкциите на пътните власти.

Вести

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram